Eskilstuna folkhögskolas konstutställningar

Konstutbildningarna Konst 1 och Konst 2 ställer ut elevernas arbeten i maj månad varje år.

Både konstintresserad allmänhet och de som är intresserade av att gå på skolans konstutbildningar är välkomna att se på konsten, lokalerna och träffa elever och konstnärer.

Årskurs 1 ställer ut i skolans lokaler Gösta Wasastiernas gränd 4.
Årskurs 2 i Form och Färgverkstadens lokaler i Rademacherområdet.

Våra utbildningar är individuella och anpassas efter elevernas mål och förväntningar. Kurserna är projektbaserade med teori och praktik, analyser, diskussioner, återkoppling, konstruktiv kritik och uppmuntran. Eleverna lär sig de grundläggande teknikerna för teckning, måleri, grafik, skulptur, fotografi och digital bild.

Syftet är att utveckla den konstnärliga potentialen och ge en bra grund för fortsatta studier.

Alla lärare är yrkesverksamma konstnärer. I utbildningarna ingår också gästföreläsare, studiebesök i konsthallar och museer. Och skolans generösa öppettider gör att du har tillgång till ateljéer och verkstäder för eget arbete.

Ett förslag:

Börja med att se elevutställning för årskurs 1 på skolan, och promenera därefter (ca 300 meter) till årskurs 2 och se deras utställning på Form och  Färgverkstaden i Rademacherområdet. Ett bra tillfälle att se hur kursen utvecklar elevernas konstnärliga kompetens, men naturligtvis också för att se bra konst.

www.eskilstunafolkhogskola.nu

Välkommen till Konst 1 – elevutställning i skolans lokaler på Gösta Wasastiernas gränd 4

Välkomna att se på konsten, lokalerna och träffa elever och konstnärer på Gösta Wasastiernas gränd 4, (Eskilstuna Folkhögskolas lokaler).

Välkomna.

 

Snabbfakta

Se folkhögskolans hemsida.

www.eskilstunafolkhogskola.nu

Exempel på elevarbeten

Välkommen till Konst 2 – elevutställning i Form och Färgverkstadens lokaler i Rademacherområdet

Eleverna på Konst 2 har hunnit få ett praktiskt kunnande och kanske ett personligt uttryck som konstnärer. Här kan ni se konst i flera olika tekniker och olika personliga uttryckssätt. Det är ett 15-tal konstnärer som visar ett eller flera verk. Här får ni som besökare också möjlighet att träffa och diskutera med utställarna. Oberoende av om du funderar på att gå utbildningen eller bara njuta av konsten finns mycket att uppleva.

Och i sköna Rademacherområdet kan du både fika och få en god bit mat i mysig miljö.

Välkomna.

Snabbfakta

Se folkhögskolans hemsida.

www.eskilstunafolkhogskola.nu

Exempel på elevarbeten