Eskilstuna1

Välkommen till Eskilstuna

Historiskt sett är vi staden där smederna slog sina slag i mitten av 1600-talet. Idag är Eskilstuna en snabbväxande miljösmartindustristad med ett rikt kultur- och föreningsliv.

Större besöksmål i Eskilstuna är Parken Zoo, Rademachersmedjorna, Gamla staden och området Munktellstaden, som rymmer industrihistoria såväl som sportaktiviteter, kulturevenemang och spännande museer. Här finns också utflyktspärlan Sundbyholm med sin vackra natur och historiskt intressanta Torshälla med sitt rika kulturarv.

Eskilstuna utgör hem åt över 120 offentliga konstverk utomhus. Ett av de modernare är Olov Tällströms 22 meter höga “Pin Point” som står på nyrenoverade Fristadstorget. Den är 1,4 ton tung och formad som en droppe som rinner mot himlen.

Vi rekommenderar att du surfar in på den officiella besöksguiden eskilstuna.nu för mer information om upplevelser och aktiviteter. Det finns massor att välja mellan, för hela familjen.

Mer om Eskilstuna

www.eskilstuna.nu

Eskilstuna3

KonstSafari i Form & Färgverkstaden i
Rademachersmedjorna

Eskilstunas konstnärer har en gemensam utställningslokal i Rademachersmedjorna. Där visar konstnärerna sina verk i vacker 1600-tals omgivning. Där finns också andra hantverkare. Bl a visar en smed hur hon gör konstfulla bruksföremål. I restaurangen i de låga timmerhusen kan du bli serverad i avkopplande miljö. Parkering finns i närheten.

Börja med att välja någon konstnär här nedan som valt att presentera sig med text och bild.

Vår konstutställning är öppen:

I Påskhelgen;
fredag 14, lördag 15, söndag 16,
måndag 17, och lördag 22 april 2017.

Öppet 11 – 16 alla dagar.

 

Karta över konstnärerna i Eskilstunas konstrunda

Filtrera utefter

Alla
Konstnärer