Bernt Lennart Ström

Måleri

Jag är en nyfiken konstnär som går mina egna väger. Är en av förgrundsgestalterna i konstformen eldskulptur som såg dagens ljus 1993 i skottvång i Åker. Konstarten är i dag en världskonst. Jag har vunnit Sveriges första tävling i eldskulptur 1993 och därtill två svenska mästerskap 1994 och 1996. Vinnare av Franska Internationella Mästerskapen i Fecamp 1999 och 2000. Deltagit i 7 internationella symposium om eldskulptur i Frankrike två tillfällen, Österrike två tillfällen och Sverige två tillfällen samt Finland vid ett tillfälle. Arrangör av svenskt mästerskap, öppet Europeiskt Mästerskap i Eldskulptur på Gärdet i Stockholm kulturhuvudstadsåret 98 samt medarrangör av Nordiskt Mästerskap. Jury i svenskt, nordiskt och  världsmästerskap. Ett stort antal uppvisningar om Eldskulptur i Sverige samt kurser.

Tidigare/övriga utställningar:
Jag har deltagit i 10 jurybedömda utställningar varav 7 Sörmlandssalonger med skulptur och måleri och vunnit en fototävling. Jag har haft 21  separatutställningar och den första var på galleri Ugglan 1971. De tre senaste åren har jag haft separatutställningar på Philp Art i Mariefred,
Strängnäs nya kulturhus på Visholmen, Strängnäs kommunala konsthall Multeum och under våren 2016 på Mälarsjukhusets galleri. Deltagit i ett femtiotal grupp och samlingsutställningar. Jag har planerat för två utställningar under 2017.

Snabbfakta

Bernt Lennart Ström

Konstfabriken Sundbyvägen 18 i Strängnäs.

Vid annan tid får du ringa om jag inte har någon utställning.

E-post: strom.lennart@spray.se
Mob: 0707782481