vingaker2

Välkommen till Vingåkersbygden!

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer med odlingslandskapet i Österåker, brukssamhället i Högsjö och Säfstaholms slott i Vingåker. Dessutom har vi med vår unika konfektionshistoria idag nordens största outlet för märkeskläder i Vingåker.

Den 26 maj har vi en festival för mångfald i Vingåkers centrum för att hylla och lyfta fram alla människors lika värde. Det är samma dag som Vingåkersmarknaden äger rum. Med andra ord blir det en stor folkfest med kreativitet, musik, parad, mat och föreningar som visar upp sig.

På Säfstaholms slott fanns på 1800-talet landets största konstsamling. Under sommaren 2017 kommer slottets paradvåning att hålla stängt för renovering. Istället välkomnar vi våra besökare till slottsparken med konserter, underhållning och aktiviteter. Turistbyrån och slottsbutiken kommer att hålla öppet i slottsentrén som vanligt.

Håll utkik på vår hemsida med evenemangskalender för uppdaterad information, se högerspalten.

Mer om Vingåker

www.vingaker.se

vingaker

SOS konstrunda med utställningar
på Säfstaholms slott

20 konstnärer ställer ut på vår konstrunda under påsken 2017.

Som traditionen bjuder har vi gemensamhetsutställning i vackra Säfstaholms slott och öppnar ateljéer och verkstäder hos utställarna. Dit kan du åka och bekanta dig med konstnären och köpa konst. Välkomna.

Café finns på Säfstaholms slott, Brevens bruk, Läppe och Österby.

Här ser du exempel på konstnärernas verk. Klicka på bilderna så får du mer information om konstnären och också se fler verk.

SOS konstrunda 14 – 16 april 2017

Slottet har öppet:
Fredag: 11 – 16
Lördag – Söndag 12 – 17

Ateljéer öppnar:
Fredag 13 – 17
Lördag – Söndag 11 – 17

 

Här följer en uppräkning och karta över 2017 års utställare: