vingaker2

Välkommen till Vingåkersbygden!

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer med odlingslandskapet i Österåker, brukssamhället i Högsjö och Säfstaholms slott i Vingåker. Dessutom har vi med vår unika konfektionshistoria idag nordens största outlet för märkeskläder.

På Säfstaholms slott fanns på 1800-talet landets största konstsamling. Under sommaren 2018 kommer slottet ta en paus i sin populära utställningsverksamhet då det ska renoveras. Istället välkomnar vi våra besökare till slottsparken med konserter, underhållning och aktiviteter. Turistbyrån, caféet och slottsbutiken kommer också vara stängda men i det intilliggande scenhuset kan man hitta turistmaterial, få personlig service, köpa glass och låna utomhusspel. Vid frågor hänvisar vi er till våra turistinformationer, Vingåkers bibliotek och Servicekontoret Åbrogården. Ni kan också nå oss via mail: turism@vingaker.se eller tfn. 0151-191 86.

Håll utkik på vår hemsida för uppdaterad information, se högerspalten. I vår evenemangskalender på hemsidan hittar du också information om alla evenemang som sker i Vingåkersbygden. Vi bjuder bland annat på ett fullspäckat sommarlovsprogram, invigning av Tennisparken i centrala Vingåker och i slutet av sommaren knyter vi ihop paketet med en härlig Sommarfinal den 11 augusti – Välkomna!

Mer om Vingåker

www.vingaker.se

SOS konstrunda 30 mars – 1 april

Vernissage på Åbrogården

Nedan ser du exempel på konstnärernas verk.
Klicka på bilderna så får du mer information om konstnären och också se fler verk.

SOS Konstrunda 30 mars – 1 april

Vernissage på Åbrogården:
Långfredagen 30 mars kl 11-16

Samlingsutställning på Åbrogården:
Långfredagen 30 mars 11-16
Lördag-söndag: 12-16

Öppna ateljéer i Påsk:
Långfredagen 13-17
Lördag-söndag 11-17